Man op uitzending

10. apr, 2017

We zijn op de helft!
De afgelopen 2 weken is er weinig contact geweest. Helaas weinig tot geen bereik.
Op het gebied van werk gaat het nu best goed. Ik heb een paar uren extra bij een andere werkgever. Dus nu werk ik veel meer en gaan de dagen ook sneller!
Tijdens het telefoon gesprek met een collega van mijn man gaf ik aan dit ook graag te willen.
Is dit een vlucht kreeg ik toen als vraag...?
Ja, deels wel. Maar als je kunt werken, doe je dat toch ook?
Met deze extra baan zal er wel minder tijd voor ons samen over blijven.

Omdat ik verder weinig heb gedaan, en er toch een redelijk artikel moet komen. (vind ik) Heb ik een paar voor- en nadelen beschreven over 4 maanden alleen zijn.

Zes voordelen op een rij van een paar maanden alleen zijn:
Week 7 & 8.


Je leert jezelf kennen, maar ook je vrienden.

Ik ben best een eigenwijs persoon, ik doe de dingen gewoon graag op mijn eigen manier.

Omdat ik dus zo eigenwijs ben hou ik absoluut niet van kritiek! Door dat ik vaak alleen ben heb ik geleerd dat ik best vaker dingen van anderen aan mag nemen. Om hulp vragen is ook zoiets. Gaat iets niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Is meestal mijn motto.
Dit is iets wat ik af en toe even moet bijstellen.

Om de dagen door te komen moet je toch jezelf leren vermaken. Maar ook moet je soms accepteren dat mensen niet altijd zijn zoals je verwacht. Door de uitzendingen weet ik precies bij wie ik terecht kan en wie ik soms beter even kan mijden.

 Je kunt alles zelf beslissen.

Toen mijn man een paar weken weg was heb ik wel eens de meubels anders neer gezet. Dit doe ik normaal natuurlijk in overleg.

Ook beslis ik zelf wat ik ga eten en hoe laat, en wat ik bijvoorbeeld het weekend ga doen.

 Je kunt je redden.

Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Van een kwetsende opmerking die dagen in m’n gedachten blijft, tot een “dip” dagje. Ik weet dat het ooit weer weg gaat. Al duurt het soms wel lang. Meestal zoek ik afleiding om hier weer vanaf te komen.

Een avond met een vriendin “theeleuten” helpt bijvoorbeeld super goed.

 Je kunt meer dan je denkt.

Van een auto met een gek geluid tot een kastje inelkaar zetten. Ik ben er achter gekomen dat ik soms meer kan dan ik ooit dacht.

Ik heb geleerd me te redden met ingewikkelde brieven of vervelende buren. Soms is er ook geen andere keuze.

Je leert omgaan met eenzaamheid.

Met meer tijd voor jezelf kan het ook best eenzaam zijn. Ik heb dagelijks de radio of tv aan zodat het nooit stil is. Ook met een huisdier blijft er leven in huis.

Een keer geen zin om de deur uit te gaan, zie ik niet als negatief. Heb ik geen zin om af te spreken, dan zeg ik dit ook gewoon.

Mijn favo radio/tv-zender;)

Lekker de hele dag de radio aan zonder dat iemand gaat zappen of het uitzet.

Mijn favo afleiding:
Ministeck vind ik erg leuk om te doen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nadelen van alleen zijn:

Zorgen dat de rekeningen optijd betaald worden.

Voor de niet automatische afschrijvingen is het soms even opletten wat er nog betaald moet worden.
Tip: Schrijf alles gewoon op!

Geen boodschappen, geen voedsel.

Laat thuis, en de supermarkt gesloten, jammer dan. Dat wordt met je hoofd de kast in naar verdwaalde producten speuren.

Geen aanspraak.

Kom je in een leeg huis en wil je iedereen vertellen wat je hebt mee gemaakt... tja echt een mega nadeel van het alleen zijn.

Met volle handen voor een dichte deur staan...

En niemand die je helpt... zodat je vervolgens alles, voorzichtig een voor een, op de grond moet zetten voor je bij de sleutel kan en dan eindelijk de deur kan openen. Dit is iets wat ik bijna dagelijks mee maak.
Of je kunt ergens niet bij omdat je maar 165 cm lang bent.
Of je afvoer is verstopt...
Enz...

Als je denkt, deze mist in het lijstje!
Laat je bericht achter in Contact.

 

 28. mrt, 2017

Week 5

Wat een lange week!

Contact
Deze week had ik veel contact. Zo is er ook een datum genoemd waarop hij zal terug vliegen.
Nog steeds geen Skype maar wel even gebeld! We hadden helaas last van een vertraging, waardoor het gesprek wat moeizaam verliep. Maar we hebben nog even gesproken over de Nederland- Turkije toestand en wat hij daar zoal van mee krijgt. Maar ook hij hoeft maar een tv of iets anders aan te zetten en hoort er dus over. Het ontgaat dus eigenlijk helemaal niemand. Ik kijk maar even geen nieuws meer. Begin me er inmiddels behoorlijk aan te ergeren.

Het is rustig op t werk dus helaas zijn er wat uren weg gevallen. (nul uren contract)
Maar wat een mooi lente weer!
Een poosje geleden heb ik dus m'n fiets laten repareren, en ben even met het mooie weer gaan fietsen. Met het zonnetje en een graad of 15 was het gewoon lekker warm!
Toen ik thuis was heb ik even gekeken hoeveel kilometer ik had gedaan en ik kwam uit op ongeveer 7. De volgende keer wil ik wat verder.

Afleiding zoeken
Dus de tuin maar even in, even wat onkruid weg gehaald. En viooltjes geplant. Ook ben ik alvast begonnen met de eerste dingen inpakken. In juli komt de nieuwe keuken en je komt altijd dingen tegen die je nooit gebruikt.
Verder ben ik op donderdag nog even langs familie gegaan.
En ik heb geprobeerd vrienden op te zoeken maar dit is nog best een uitdaging. Als ik vrij ben werken anderen en anders om...
Zoals beschreven in een vorige blog, ik probeer een weekendje weg in te plannen maar ben er nog steeds niet over uit waar naar toe en wat we gaan doen.
Iemand suggesties???


 

Week 6

Nog niet op de helft...

Telefoon!
Inmiddels ben ik gebeld door iemand (werkzaam bij defensie) die zich ontfermt over het thuisfront.
Het was een simpel telefoon gesprek waarin mij werd gevraagd hoe het gaat en of hij nog iets voor mij kon betekenen, en of ik nog veel contact heb gehad met manlief;).
Antwoord op deze vraag; Gelukkig bijna dagelijks contact deze week!
Grote verschillen zie ik verder niet met de andere twee uitzendingen.

Ik heb een poosje geleden ook een brief ontvangen voor een thuisfront dag in de dierentuin in Arnhem.
Op dit moment heb ik weinig behoefte aan deze dingen. Maar toch leuk dat deze mogelijkheden bestaan!
Bij de eerste twee uitzendingen heb ik vooral geleerd om mezelf te redden. Tijdens die uitzendingen heb ik met niemand contact gehad, en ook geen uitnodigingen voor dagjes uit. (Ik wist niet eens dat dit er was!) Misschien komt het omdat we toen nog niet getrouwd waren...?
Ik ben sowieso geen persoon die snel om hulp vraagt.
En ik ben lid van de Facebook groep “vrouw van een militair”. Waar ik veel leuke dingen kan lezen en een beetje contact heb met andere vrouwen. Als ik met een vraag zit, gooi ik het in de groep en krijg ik bijna direct antwoord. Wanneer je meerdere maanden alleen bent gaat er thuis wel eens wat mis... Dit delen we bijvoorbeeld op deze facebookgroep.
Een grappig voorbeeld;
Als er een eng beest over de muur kruipt, heeft het niet veel zin om te gaan gillen in je eentje. Het lost niks op... (Ik kan niet meer zonder de stofzuiger;).

Info
Op de site defensie.nl is te vinden wanneer de contact dagen zijn. Maar het staat ook in een brief die je ontvangt.

Post
Ik heb ook eindelijk iets om per post op te sturen. Dat ga ik dus deze week doen. Het was nog best een uitdaging om een hele verhaal op één envelop te krijgen. hihi

Ik zou zeggen like de facebook pagina!
Mijn voorpagina.
Of laat iets achter in het Gastenboek.

14. mrt, 2017

Week 3

Werk

De eerste werkdag is geweest. En ik vond het erg gezellig. Een van mijn nieuwe collega’s kende ik nog van een andere baan. Ik ben dus erg positief en hoop nog lang te kunnen werken bij dit bedrijf.

Minder contact

Ik heb de afgelopen week minder gehoord omdat hij naar een ander kamp ging. En hoe, wat en waar heb ik ook geen idee van. Ik vraag wel regelmatig door maar krijg gewoon geen antwoord. Hahaha
Hij verteld wel van wanneer tot wanneer hij niet kan reageren op whatsapp. Ik laat het dus ook vaak aan hem over om weer een gesprek te starten. En als ik iets stuur kan het zo vijf dagen duren voor ik reactie krijg. Hij had voor de uitzending bedacht om te gaan skypen. Dit is nog steeds niet gelukt.

Weekendje weg.

Ik ben een weekendje weg geweest naar de plaats waar ik tot mijn 21ste heb gewoond. Mijn moeder woont er nog steeds dus ik heb een mooi logeeradres, maar het is niet in de buurt van waar ik nu woon.
Wel leuk om af en toe even terug te gaan. Ik heb trouwens geen contact meer met vrienden/klasgenoten van vroeger, dus behalve familie heb ik er niet veel meer. 

Week 4

Alweer vier weken voorbij gegaan. Gisteren heb ik nog even gewerkt. En had eindelijk een afspraak gemaakt bij de pedicure, waar ik best tegenop zag. Maar gelukkig kon ik bij mijn oude stagebegeleidster terecht. Dus we hebben nog leuk gekletst ook.

De afgelopen week heb ik mijn fiets laten maken zodat ik weer op mijn fiets naar mijn werk kan.
En tip van de week:🙂 gebruik, als je twee auto’s hebt ook beide auto’s..... Anders sta je sneller stil dan je denkt.:(

Contact

En heb ik heel sporadisch contact gehad. Het leek wel alsof hij steeds weg viel. Blijkbaar geen goede verbinding in het andere kamp.
Na het weekend herstelde dit (op welk kamp hij nu verblijft weet ik niet) en hadden we een paar dagen weer veel contact via de app. Wel even fijn aangezien de belastingaangifte er aan komt. Verder begrijp ik van hem dat hij het er naar zijn zin heeft, en al langzaam gewent raakt aan het leven daar.

Hij stuurde foto’s van een maaltijd verpakt in een zak. En nog wat foto’s van de omgeving en het kamp. Misschien plaats ik deze later onder Fotoalbum.

Afleiding

Mijn nieuwe baan valt overigens prima te combineren met het werk van mijn man.
We hebben dit jaar voor het eerst samen drie weken vakantie. (nog nooit gelukt!)
Deze week ga ik nog even op familie bezoek, en ik ben aan het rond kijken naar iets leuks voor als hij terug is. (kreeg ik al eerder als tip, als afleiding;))

We hebben als cadeau een bon gekregen voor ons “geregistreerd partnerschap”. Deze is tot een bepaalde datum geldig en we willen deze dus graag besteden als hij over 3 maanden terug komt. Het is een Giftfor2 bon, super leuk! En we willen deze dus besteden aan een diner. Maar ik wil ook proberen er een nachtje weg aan vast te plakken. Ik heb wat ideeën maar nog niet gereserveerd.

 Koken voor 1 persoon:

Wat maak ik zoal?
Ik probeer dagelijks te voldoen aan groente en aardappels. Ik maak om eerlijk te zijn weinig verse groente. Maar witlof (gekookt) vind ik erg lekker met kaassaus en hierbij doe ik dan een stukje kipfilet bijvoorbeeld. Verder kook ik vooral groente uit potjes. Ik heb gelezen dat ik net zo gezond is als verse groente.

Tip:  Ik kook altijd voor meerdere dagen! Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel je gewent bent te eten. (Ik ben best een grote eter, en lus bijna alles) Vlees eet ik niet dagelijks, ook geen vervangers, gewoon wat extra aardappels en groente. Ook vla of yoghurt eet ik bijna nooit.

Als ik extra aardappels kook, snij ik de over gebleven aardappels in plakjes en bak deze de volgende dag. (vind ik lekkerder dan een zak krieltjes)

Alleen als ik laat thuis ben haal ik soms een pizza of iets wat kant en klaar is. Of eet ik twee keer brood per dag.

Ik ben niet bezig met een dieet, het enige wat ik wel belangrijk vind is variatie. 

Lees ook: Recepten

Vraag:

 

Ik ben wel benieuwd naar hoe anderen dat doen met het eten?
Wat mij aanspreekt is makkelijk, en veel groente.
Heb je ook een recept geschikt voor 1 persoon laat even een reactie achter in het Gastenboek of op Facebook.Natuurlijk mag je ook een reactie geven over iets anders. 

 

28. feb, 2017

Goed nieuws;)
Ik heb ontzettend lang gewacht op een belangrijk telefoontje, en deze kreeg ik maar niet.
In plaats daarvan kreeg ik een dag later dan afgesproken een mail.
Ik heb een nieuwe baan! Eindelijk kan ik weer wat gaan doen. De dagen zullen vanaf mijn eerste werkdag ook niet meer zo lang zijn. Ik mag gaan werken in een uitgaanscentrum. En ik heb er erg veel zin in!

Dipje:
Op dit moment heb ik even geen behoefte aan afleiding, zoals uitgaan met vrienden.  Op de een of andere manier moest ik deze week juist het alleen zijn laten gebeuren. Een soort dipje dus... Dit duurt in mijn geval meestal niet lang.

Wat doe ik dan de hele dag?
De dingen die we allemaal doen. Huishouden, (werk zoeken), boodschappen, koken, een klein beetje sporten en lezen.
Ik vindt het leuk andere blogs te lezen. Zoals het magazine van thuisfrontsupport. De Facebook groep “vrouw van een militair” hou ik ook nog dagelijks in de gaten. Wat me wel opvalt is dat er veel groepen en blogs zijn wat gaat over opvoeding en kinderen. Sommige opmerkingen van kinderen lach ik net zo hard om als de ouder, maar verder kan ik me er vaak niet in vinden. 

Nu ik een soort “dagboek blog” bij hou, probeer ik dagelijks wel iets te schrijven.
Ik wil in mijn volgende blog wat verder ingaan op hoe ik het doe met koken voor één persoon.

Het hebben van contact:
Meerdere keren per week (ongeveer 4 of 5 avonden) krijg ik via whatsapp een berichtje, eerlijk gezegd valt dit me mee. Ik dacht dat er weer een paar dagen tussen zouden zitten. Achteraf hebben we dus meer contact dan ik had verwacht. Als hij een paar dagen op pad gaat is er geen contact. Tot nu toe heeft dit nog niet langer dan vier dagen geduurd.
Er is een mogelijkheid om te skypen maar dit is tot nu te nog niet gelukt. Het contact dat er is, is vaak kort. En hij mag natuurlijk weinig vertellen over zijn bezigheden.

Vraag:
Waar ik wel nieuwsgierig naar ben: Wat doe jij als je langere tijd alleen bent?
Laat hier je reactie achter voor het Gastenboek! Contact

21. feb, 2017

 

De dag erna was ik vrij en heb ik vooral opgeruimd en de was gevouwen.
Ik heb nog steeds last van de opruimwoede.

Nu ik twee dagen alleen ben, heb ik geprobeerd contact te zoeken, dit is helaas nog niet gelukt. Op het werk is iets voor gevallen wat ik graag had willen vertellen. Op zich niet heel belangrijk. Meer gewoon grappig om te vertellen. Maar ja misschien morgen...

Jaaa! Dag drie en eindelijk contact gehad! Het is daar een paar uur later dus het was voor hem al echt laat toen ik een bericht kreeg. Over de inhoud kan ik weinig zeggen. Alleen dat de reis goed is gegaan. En dat het voor hem ook gewoon wennen is.

Tot nu toe gaat het eigenlijk best goed. waar ik zelf dus vooral wennen moet is; dat er niemand tegen me praat. Maar ook bijvoorbeeld het koken voor één persoon. Op zich vermaak ik me wel en er staan wat uitstapjes gepland. Helaas ligt het werk een beetje stil, maar ik ben volop aan het solliciteren, en heb het eerste gesprek gehad, dus ik hoop binnenkort met goed nieuws te komen! 

In de volgende blog wil ik verder ingaan op het hebben van contact. En hoe ik dit vindt. En ik ga proberen te beschrijven hoe mijn dagen er uit zien. 

Vergeet de facebookpagina niet te liken: www.facebook.com/De-vrouw-van